Nieuws
WIJ GAAN DOOR, EN WIJ GAAN ERVOOR
11 nov 2021
VMBO On Stage in ‘coronatijd’…. niet zo’n handige tijd voor een project wat in 16 gemeenten afgesloten wordt met een ‘Beroepenfeest’ op een grote feestelijke locatie met duizenden jongeren en ondernemers.
Nieuwe edities 2021-2022 zijn gestart
3 nov 2021
Voor schooljaar 21-22 staan het Beroepenfeest en de Doe Dag voor de deelnemende regio's weer gepland! Of dit volgens ons gebruikelijke concept kan, of in aangepaste vorm plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende RIVM maatregelen en de Veiligheidsregio. Kijk voor corona aanpassingen per regio op de lokale websites (pagina 'Agenda').
WE DID IT!
8 jul 2021
Door het inzetten van Digimatch , als noodscenario, konden de afgelopen maanden zo’n 9.000 vmbo-jongeren toch op pad in de buitenwereld, op de werkvloer en in het bedrijf.
Laatste Digimatch week gaat in
25 mei 2021
Wij gaan nu de laatste Digimatch week in. Bijna 2.000 beroepsbeoefenaren zetten hun deuren (en hart) open voor toekomstdromen en toekomstperspectief van vmbo-ers.
Digimatchen
26 jan 2021
De meeste van onze regio’s achten nu de ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis te onzeker om nog langer te hopen op een fysiek Beroepenfeest. Maar u en wij laten de leerlingen niet in de steek, want jongeren hebben, ook en juist nu, uw hulp nodig bij hun toekomstdromen, levensloopbaan en beroepskeuze.
Kerstgroet
24 dec 2020
Kerstgroet - nieuws
24 dec 2020
Een aantal van onze regio’s hebben het besluit genomen om niet langer te hopen op een fysiek Beroepenfeest, maar in plaats daarvan dit jaar gebruik te maken van het alternatief Digimatch . Aan dit noodscenario zijn we al enige maanden aan het bouwen, het zal na de kerstvakantie ‘ready to go’ zijn.
VMBO On Stage in ‘coronatijd’
24 nov 2020
VMBO On Stage in ‘coronatijd’…. het zal u niet verbazen dat het niet zo’n handige tijd is voor een project wat doorgaans afgesloten wordt met een ‘Beroepenfeest’ op een grote locatie voor en met duizenden jongeren en ondernemers… We zijn na de zomervakantie gestart met de gebruikelijke werkwijze in de regio’s.
Corona update
23 sep 2020
Voor schooljaar 20-21 staan het Beroepenfeest en de Doe Dag voor alle deelnemende regio's weer gepland! Of dit volgens ons gebruikelijke concept kan, of in aangepaste vorm plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende RIVM maatregelen en de Veiligheidsregio. Kijk voor corona aanpassingen per regio op de lokale websites.
Van VMBO On Stage naar VMBO On Line
21 apr 2020
Wij missen de kracht en het plezier van de persoonlijke ontmoetingen, van vaardigheden en leerervaringen die daarbij horen. We missen ons concept van de persoonlijke ontmoetingen en gesprekken.
Maatregelen en ontwikkelingen rondom het Corona-virus
13 mrt 2020
Ook wij hebben de afgelopen periode de ontwikkelingen rondom het Corona virus met stijgende zorg gevolgd. In de afgelopen weken en dagen is er steeds overleg geweest tussen onze projectleiders en de schoolbestuurders, GGD en lokale autoriteiten over VMBO On Stage in het licht van het Corona-virus.
Strijd om vakmensen start bij 14-jarigen op het vmbo
10 mrt 2020
Werkgevers springen om technici, verpleegkundigen en hoveniers. In Nieuw-Vennep zetten ondernemers in op ontmoetingen met 14-jarige vmbo-scholieren.
Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen in Hoogeveen: 'Om 04.30 uur beginnen? Geen probleem hoor'
27 feb 2020
Massaal van opzet, kleinschalig in de uitvoering. Tientallen bedrijven in Hoogeveen probeerden dinsdag in De Tamboer bijna 800 vmbo-leerlingen de weg te wijzen.
Hoogeveen On Stage: op jacht naar de favoriete stageplek
27 feb 2020
Hoogeveen - Met 215 beroepen van zo’n 100 bedrijven hadden de 775 vmbo-leerlingen die gisteren een ‘date’ probeerden te scoren bij een bedrijf heel wat keuze.
Esther Aarse van de organisatie was dinsdagmiddag dan ook erg tevreden.
Artikel Delft On Stage in Delftse Post
27 feb 2020
Delft On Stage is dit jaar voor de dertiende keer. In navolging van Delfft hebben ook 19 andere steden in het land nu een 'On Stage'.
Leerlingen in een positief daglicht
31 jan 2020
Ruim 800 vmbo leerlingen in Hoogeveen zijn deze week getraind tijdens de Junior Netwerktraining van Hoogeveen On Stage.
Lees hier het krantenartikel over de voorbereidingen van de leerlingen in Hoogeveen.
Van werkbezoek, naar stage, naar baan via Westland On Stage
31 jan 2020
Daan (16) was zo enthousiast over zijn werkbezoek aan Garagebedrijf Simons tijdens Westland On Stage, dat hij de volgende dag op de fiets is gestapt om te vragen of ze een stage voor hem hadden.
Mooie opbrengst en mooi verhaal om te lezen.
De kansen op een droombaan zijn goed, dus help vmbo’ers om die te bereiken
21 jan 2020
Met vermelding: door Prof. Dr. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (en Ambassadeur VMBO On Stage!).
Generaties verbinden
3 dec 2019
Op 5 november vond het Beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage plaats. Tijdens de Doe Dag op 19 november gingen VMBO leerlingen op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie de leerlingen een match hadden gemaakt tijdens het Beroepenfeest.
Op de bres voor de VMBO'er
21 nov 2019
In het vakblad voor voortgezet onderwijs, Van twaalf tot achtien , oktober editie, staat een prachtig interview van Carla Desain, onderwijsjournalist. Zij heeft Corine Korrel, bedenker van VMBO On Stage, geinterviewd en er een prachtig stuk van gemaakt.
Nieuwsbrief OOM: VMBO On Stage-> investeren in loyale medewerkers
5 nov 2019
In de oktober nieuwsbrief van OOM staat een interview met Corine Korrel. Waarom het goed is voor bedrijven om te investeren in VMBO leerlingen.
Keyport, partner van Roermond On Stage
30 okt 2019
Keyport schenkt in hun magazine aandacht aan Roermond On Stage. Benieuwd naar het gehele artikel?
VMBO On Stage maakt jongeren warm voor beroep in mobiliteitsbranche
29 okt 2019
VMBO’ers kiezen al in de tweede klas – op hun veertiende – een beroep. Worden ze hondentrimmer, politieagent of toch automonteur? Gezien de lage instroom in de mobiliteitssector, is dat dus hét moment om jongeren enthousiast te maken.
Heerhugowaard On Stage wil passie en inspiratie bij brengen in het VMBO
15 okt 2019
Heerhugowaard On Stage rekent af met het slechte imago van het vmbo. Bedenker Corine Korrel van het Projecthuys wil leerlingen voorlichten, enthousiasmeren en motiveren.
Rabobank Regio Schiphol enthousiast over Haarlemmermeer On Stage
26 sep 2019
Dinsdag 3 maart 2020 vindt de 1 e editie van Haarlemmermeer On Stage plaats en Rabobank Regio Schiphol staat te popelen hen te helpen. Tijdens de voorbereidingen nemen twee werknemers actief deel in het organiserend Stage Team en zij zijn aanwezig als Beroepsbeoefenaar tijdens het Beroepenfeest op 3 maart.
Boels Rental ontmoet hun toekomstige medewerkers op alle 20 Beroepenfeesten van VMBO On Stage
25 sep 2019
Boels Rental is één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om de verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Voor Boels is het belangrijk vroegtijdig te investeren in goede vakmensen voor de toekomst en zichzelf te promoten.
VMBO On Stage zoekt slagers
6 sep 2019
Van uitvaartverzorger tot advocaat en natuurlijk mag de slager niet ontbreken tijdens onze Beroepenfeesten! Daarom worden slagers gezocht voor de 20 regio’s waar de Beroepenfeesten worden verzorgd. Lees hier de oproep van KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) aan alle slagers én het verhaal van een enthousiaste deelnemende slager.
Start van het nieuwe schooljaar = een nieuw On Stage seizoen
27 aug 2019
Zo langzamerhand gaan alle regio’s weer in bedrijf en over 10 weken zijn alweer de eerste Beroepenfeesten in Zuidwest Friesland en (de 1e editie) Heerhugowaard. Er staan al een mooi aantal aanmeldingen op de websites.
Een geslaagde Landelijke Projectleidersdag
14 jun 2019
13 juni jl. hadden we een zeer geslaagde, leerzame en gezellige bijeenkomst met projectleiders uit 20 On Stage regio’s. Samen keken we terug op de afgelopen edities en alweer vooruit naar de edities in schooljaar 2019-2020.
Land van Cuijk Maasduinen On Stage Doe Dag: 'Veel leerlingen met sterretjes in hun ogen'
13 jun 2019
LAND VAN CUIJK | Als vervolg op het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage vond vorige week de On Stage Doe Dag plaats. Bijna 900 On Stage leerlingen gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren in de regio waar ze op het beroepenfeest een match mee hebben gemaakt.
DIT SCHOOLJAAR IS HET 100STE BEROEPENFEEST GEWEEST!
21 mei 2019
En dat vierden wij op 16 mei jl. bij het laatste Beroepenfeest van dit ‘seizoen’ in Cuijk met o.a. onze co-financiers/partners, onze projectleiders, leerlingtrainers, branchevertegenwoordigers, ambassadeurs, docenten en schoolbestuurders.
VNO NCW - Op VMBO On Stage vinden ondernemers de vakman (m/v) van de toekomst
6 mei 2019
Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Met dat motto krijgen duizenden vmbo'ers in Nederland dit jaar hun eigen Beroepenfeest: VMBO On Stage. De rode loper wordt uitgerold, de visitekaartjes gedrukt, met maar één doel: ondernemers matchen aan vmbo'ers.
Geweldig inspiratiefilmpje Delft On Stage
24 apr 2019
Dit moet je zien! Bekijk hier het geweldige inspiratiefilmpje van Delft On Stage.
Doe Dag Delft On Stage bij Rodi Media
9 apr 2019
‘Beroepenfeest’ voor Houtense vmbo-leerlingen: ‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig’
29 mrt 2019
Mooi artikel in AD over Houten On Stage!
Vmbo’ers ingewijd in geheimen van blik tijdens Doe Dag bij Ardagh Hoogeveen
14 mrt 2019
Staatssecretaris Mona Keijzer aanwezig bij Zoetermeer On Stage
14 mrt 2019
Delft On Stage - Met 200 beroepsbeoefenaren baanperspectief bieden
11 mrt 2019
On Stage moet Zoetermeer verder verbinden
28 feb 2019
Denken over je toekomst mag een feest zijn!
26 feb 2019
Delft On Stage - Maak het vooral leuk voor die scholieren
24 feb 2019
Meer VMBO leerlingen laten HAVO links liggen
22 feb 2019
Leerlingen bij Betuwe On Stage Beroepenfeest over de rode loper
13 feb 2019
Van werkbezoek naar vaste baan via Westland On Stage
29 jan 2019
Bjorn (20 jaar) wist op zijn 11e al 'ik ga iets in de ICT doen'. Vijf jaar geleden deed hij mee met Westland On Stage en dat was zijn kans om kennis te maken met Venéco, een grote ICT beheerder in Westland.
Staatsbosbeheer 150e deelnemer Hoogeveen On Stage
23 jan 2019
Hans Kruk en Saskia d'Hous, boswachters bij Staatsbosbeheer Zuidwest Drenthe, hebben dinsdag een taart ontvangen van Hoogeveen On Stage projectleider Esther Aarse.
Tim van Rijn (18) vond zijn passie door Westland On Stage
22 jan 2019
Wat gaaf, in bijgaand interview lees je wat deelname aan Westland On Stage Tim van Rijn (18) heeft gebracht.
Veen en Amstelland On Stage zet eerste deelnemers in de schijnwerpers
2 jan 2019
Instituut Périne uit Mijdrecht meldde zich als een van de eerste bedrijven aan voor Veen en Amstelland On Stage. Périne vertelt enthousiast: “Wij doen graag mee omdat we het leuk vinden jongeren te laten zien wat wij te bieden hebben.
Voorzitter MBO Raad opent Beroepenfeest Het Gooi On Stage
12 dec 2018
Op dinsdag 19 maart a.s. vindt de 4 e editie van Het Gooi On Stage plaats in de Grote Kerk in Naarden. Voorzitter MBO Raad, Ton Heerts, opent deze 4 e editie officieel.
1e Beroepenfeest van het On Stage seizoen
1 dec 2018
Op 6 november jl. vond het eerste Beroepenfeest van het nieuwe On Stage seizoen plaats in Zuidwest Friesland.
Bijna 1000, goed voorbereide, leerlingen werden feestelijk onthaald over de rode loper tijdens de 5e jubileum editie.
Projectleidersdag 2018
22 jun 2018
Ter afsluiting van dit 'On Stage seizoen' was op donderdag 21 juni 2018 de elfde projectleidersdag. Na de introductie van 'oude' en nieuwe projectleiders, keken we met veel plezier terug op een mooi jubileumjaar waarin alle Beroepenfeesten weer succesvol zijn gerealiseerd.
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
26 mei 2018
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy ingegaan: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Ook wij hebben op papier gezet hoe VMBO On Stage hiermee omgaat:
Bij aanmelding is het de bezoeker duidelijk welke gegevens worden verzameld (de bezoeker beantwoordt een aantal vragen) en met welk doel (deelname).
Te gast bij NPO Radio 1
13 apr 2018
Donderdag 12 april jl. waren Corine Korrel en Splinter Chabot te gast bij NPO Radio 1 in het programma Spraakmakers. Splinter Chabot is de voorzitter van de landelijke JOVD, de jongerentak van de VVD.
VMBO On Stage zitting in Alternatieven-kabinet van Stichting Beroepseer
12 jan 2018
Stichting Beroepseer heeft het initiatief genomen voor de oprichting van het Alternatieven-kabinet. De oprichtingsvergadering van het kabinet vond plaats op 10 januari 2018.
Adviesrapport Commissie Vraagfinanciering MBO - Leven Lang Leren aan minister Bussemaker
31 mrt 2017
De baan voor het leven bestaat niet meer. De dynamische arbeidsmarkt vraagt om flexibele en wendbare mensen.
14 maart jubileumeditie Delft On Stage - 10 jaar!
10 mrt 2017
10 jaar geleden opende Marja van Bijsterveldt, als staatssecetaris Onderwijs, de allereerste editie van VMBO On Stage in Delft. Op 14 maart 2017 opent zij, als burgemeester van Delft, de 10e editie van Delft On Stage, samen met staatssecretaris Sander Dekker.
Stichting Beroepseer
2 jan 2017
Corine Korrel is sinds 1 januari 2017 één van de Voortrekkers van Stichting Beroepseer. Deze stichting bevordert in brede maatschappelijke kring de aandacht voor het onderwerp beroepseer.
VMBO On Stage in Radar Extra tv
13 dec 2016
Antoinette Hertsenberg staat vanaf 19 december stil in Radar Extra bij het beroepsonderwijs. Zij bezoekt voor Radar Extra het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg, de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het Iedersland College in Amsterdam.
Release VMBO documentaire van Frans Bromet
11 okt 2016
HELPEN BIJ TOEKOMSTDROMEN VAN VMBO-ERS IS EEN ZAAK VAN ONS ALLEMAAL.
De 'premiere' van de VMBO documentaire "Nee heb je.
“Waarom zouden kinderen op het vmbo niet mogen dromen?”
7 sep 2016
De VVD maakte een mooi portret van VMBO On Stage en besteedde daarmee aandacht aan het VMBO, waarvoor dank! Voor de goede orde: als oprichtster van On Stage beken ik hiermee geen kleur - tenzij een politieke partij het VMBO in de top 3 heeft staan.... ;-)
Lees het artikel op de VVD website : "Waarom zouden kinderen op het vmbo niet mogen dromen?” (of hieronder).
Trailer VMBO documentaire
4 sep 2016
Jaaa de trailer van 'onze' documentaire is uit! Bekijk hem via deze pagina . Op 3 oktober 2016 is de release van de VMBO documentaire "Nee heb je.
Nieuws
1 jan 1970
Bekijk hier onze landelijke trailer
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: